Chalupářský guláš
Suroviny
konzerva hovězího masa ve vlastní šťávě, konzerva vepřového masa ve vlastní šťávě, konzervované fazole v rajském protlaku, šunkový salám, cibule, česnek, rajská jablíčka, čerstvé papriky, feferonky, oregano, masox, gulášové koření, sůl
Postup
Maso z konzerv zvlášť ohřejeme. Sebereme tuk a orestujeme na něm hrubě pokrájenou cibuli. K zezlátlé cibuli přidáme gulášové koření, čtvrtky rajských jablíček, papriky nakrájené na kostičky, pokrájené feferonky, utřený česnek se solí, fazole i s rajským protlakem, mírně podlijeme vodou, přidáme masox a na mírném ohni krátce podusíme. Přidáme veškeré maso a důkladně zamícháme. Na mírném ohni ještě jednou podusíme, krátce před dokončením přidáme šunkový salám nakrájený na kostičky a oregano. Podáváme s chlebem.
Autor
Jindřiška