Bramborovo - luštěninový salát
Suroviny
1kg vařených brambor, 25dkg čočky, 25dkg fazolí, 2 bílé jogurty (500 g), 2 větší vařené mrkve, 1 vařená petržel, 1 sklenice sterilovaných okurek, 3 vejce, 3 cibule, 25dkg měkkého salámu, 1 konzerva sterilovaného hrášku, 3 lžíce hořčice, 2 lžíce worcesteru, špetka soli, špetka pepře
Postup
Aspoň na 8 hod namočíme čočku a fazole (každé zvlášť) a zvlašť je uvaříme do měkka a zcedíme. Potom je necháme vychladnout. Uvaříme mrkev a petržel. Brambory uvaříme ve slupce, zcedíme a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Přecedíme sterilovaný hrášek. Vychladlé brambory a vejce propasírujeme lisem na brambory. Mrkev a petržel nakrájíme na drobno. Můžeme také přidat na kostičky nakrájený měkký salám. Přidáme vychladlé fazole, čočku, sterilovaný hrách a ostatní ingredience. Přidáme 1,5 - 2 velké 0,5 kg bílé jogurty, asi 3 lžíce hořčice a 2 polévkové lžíce Wolchestrové omáčky. Osolíme a opepříme dle chuti. Vše řádně promícháme a necháme odležet nejlépe přes noc.
Autor
Jindřiška