Opilé buřty
Suroviny
špekáčky, cibule, sladkokyselé okurky, mletá pálivá paprika, pikantní kečup, olej, tmavé pivo
Postup
Špekáčky oloupneme, podélně nařízneme do tří čtvrtin, rozevřeme je a naplníme dílkem cibule a kyselé okurky. Zapékací misku vymastíme olejem, přidáme velmi jemně pokrájenou cibuli, na ni položíme naplněné špekáčky, posypeme je mletou pálivou paprikou, vložíme do předehřáté trouby a krátce zapečeme. Aby se cibule nepálila. Pak špekáčky podlijeme tmavým pivem, ve kterém jsme rozmíchali kečup. Vložíme zpět do trouby a dusíme při střední teplotě asi půl hodiny, až se z výpeku, kečupu a piva utvoří hustá, pikantní omáčka. Podáváme s čerstvým pečivem.
Autor
Jindřiška