Mexické fazole 2
Suroviny
konzervované červené fazole, anglická slanina, cibule, řapíkatý celer, kukuřice, mrkev, červená paprika, hladká mouka, kečup, chilli koření, česnek, pepř, sůl
Postup
Nejdříve si na kostičky nakrájíme anglickou slaninu a vyškvaříme z ní sádlo. Na vzniklém tuku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a na proužky nakrájenou papriku. Posypeme chilli kořením, rychle osmahneme a podlijeme trochou vody. Směs osolíme a opepříme. Potom si připravíme fazole, které nejdříve propláchneme a spolu s kukuřicí, nakrájeným celerem a nasekaným česnekem je přidáme k orestované směsi. Přilijeme kečup, necháme podusit a zaprášíme moukou. Osmahneme a opět podlijeme trochou vody. Důkladně ještě jednou povaříme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Autor
Jindřiška