Zapečené brambory se žampióny
Suroviny
brambory, čerstvé žampióny, točený koňský salám, cibule, sádlo, olej, vejce, mléko, sýr Niva, mletá paprika, majoránka, oregano, curry, pepř, sůl
Postup
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a uvaříme do poloměkka ve slané vodě. Na pánvi rozpálíme sádlo a na něm osmahneme cibuli pokrájenou na tenká kolečka, přidáme na kousky nakrájený točený salám, očištěné žampióny nakrájené na plátky a na mírném ohni dusíme. Dochutíme majoránkou, oreganem, curry, pepřem a solí. Dobře promícháme. Zapékací misku vymažeme olejem a na dno vsypeme okapané vařené brambory. Na ně navršíme žampiónovou směs a dáme do středně vyhřáté trouby krátce zapéct. Mezitím si rozšleháme vajíčka s mlékem a přidáme mletou papriku. Takto připravenými vejci přelijeme stejnoměrně brambory v zapékací misce. Dále pečeme. Těsně před dokončením nastrouháme na povrch Nivu a ještě necháme ve vyhřáté troubě rozpustit. Okamžitě podáváme.
Autor
Jindřiška