Langoše s husími jatýrky
Suroviny
husí játra, sladké šumivé víno, drůbeží vývar, máslo, hroznové víno, brambory, vejce, krupičková mouka, sůl
Postup
Brambory oloupeme a uvaříme. Studené brambory nastrouháme, osolíme je, přidáme vejce, mouku a vypracujeme tuhé těsto. Ihned rozdělíme na kousky, které vyválíme do tvaru placek. Postupně je pečeme na suché těžké železné pánvi. Opékáme je tak dlouho, až mají puchýře, pak je otočíme a pečeme po druhé straně. Velké kousky husích jater lehce opečeme po bouch stranách na pánvi téměř bez tuk. Na játra položíme malinký kousek másla a hned, jak se rozteče, podlijeme šumivým vínem a vývarem. Játra v zápětí vyndáme, do zbylé šťávy vložíme kuličky hroznů a ještě přidáme máslo. Krátce povaříme na mírném ohni. Husí játra servírujeme na upečených langoších polité šťávou s hrozny.
Autor
Jindřiška