Králík na šafránu
Suroviny
králík, hrozinky, bílé víno, cibule, šafrán, cayenský pepř, olivový olej, česnek, bobkový list, sůl
Postup
Králíka rozporcujeme na jednotlivé porce potřeme solí a cayenským pepřem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V pekáčku rozpálíme olivový olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté ho vyjmeme a odložíme stranou. Česnek oloupeme, pokrájíme na jemné plátky a spolu s cibulí dáme do pekáčku s výpekem a krátce osmahneme. Porce králíka vrátíme zpátky a pokryjeme polovinou opečené cibule. Přilijeme bílé víno s rozmíchaným šafránem. K masu přidáme hrozinky a bobkový list a vše na velmi mírném ohni dusíme přikryté asi 40 minut. Podáváme s rýží.
Autor
Jindřiška