Pečená vejce s parikovou klobásou
Suroviny
čerstvá paprika, papriková klobása, vejce, cibule, rajská jablíčka, česnek, tvrdý sýr, olej, pepř, sůl
Postup
Papriku očistíme a nakrájíme na kolečka. Klobásu, cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Vše smícháme, a na pánvi s rozpáleným olejem osmažíme. Pak přidáme na kostičky pokrájená rajská jablíčka a ještě velmi krátce osmahneme. Směs přeložíme do zapékacích misek. Opatrně do každé misky rozklepneme vejce, tak aby se neroztekla. Osolíme, opepříme, zasypme strouhaným sýrem a dáme péci do středně vyhřát trouby. Zapékáme 12 až 15 minut, dokud se sýr nezačne nafukovat a vajíčka nejsou tuhá. Podáváme s čerstvým chlebem.
Autor
Jindřiška