Mrkvový závitek v parmské šunce
Suroviny
mladá mrkev, parmská šunka, olivový olej, gorgonzola, čerstvá bazalka, drcený černý pepř, sůl
Postup
Mrkev omyjeme, očistíme a ponecháme na ní několik zelených výhonků. Zhruba 10 minut jí povaříme v osolené vodě. Potom jí prudce zchladíme pod studenou vodou a necháme okapat do sucha. Plátky parmské šunky rozprostřeme a posypeme nahrubo drceným černým pepřem. Na každý plátek položíme jednu mrkev a šunku zavineme do úhledného závitku. Gorgonzolu nakrájíme na kousky. Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej a mrkvové závitky na něm opečeme ze všech stran. Opečené závitky servírujeme posypané kousky gorgonzoly a zdobené lístky čerstvé bazalky.
Autor
Jindřiška