Husí játra s broskvemi
Suroviny
husí játra, mrkev, petržel, celer, hladká mouka, cibule, divoké koření, portské víno, moučkový cukr, čerstvé nebo kompotované broskve, máslo, pepř, sůl
Postup
Cibuli spolu s kořenovou zeleninou pokrájíme na malé kostičky a prudce orestujeme s divokým kořením na másle. Zalijeme vínem a vaříme na velmi mírném ohni asi dvě hodiny. Omáčku poté zahustíme moukou, dochutíme cukrem a solí. Ještě krátce povaříme a pak přecedíme. Husí játra nakrájíme na půlcentimetrové plátky, lehce obalíme v mouce a zprudka na másle opečeme z každé strany. Hotová játra dáme na papírový ubrousek okapat. Podáváme tak, že játra doplníme broskvemi nakrájenými na stroužky a opečenými z každé strany na másle. Přelijeme omáčkou.
Autor
Jindřiška