Selská bašta
Suroviny
kroupy, zelí, uzené maso, sůl, Vegeta, polévkové koření, paprika, pepř, olej
Postup
Jednoduchá a skvělá pochoutka, po které se budete olizovat. Uvařte kroupy v osolené vodě, podle počtu porcí. Nejlépe ty největší /č.10/. Uvařené budou asi za hodinu. V průběhu vaření krup si orestujte maso na trošce oleje /uzenou krkovici či lisovanou plec/, které jste nakrájeli na kostičky. Okořeňte vegetou. Když je maso orestováno, vyjměte jej z pánve a do pánve dejte zelí /sladkokyselé/. Trošku poduste, přidejte Vegetu, trochu Maggi, pepř, pálivou papriku. Kroupy propláchněte pod tekoucí vodou, přidejte orestované maso, zelí a při promíchávání přidávejte pálivou papriku. Jídlo díky paprice má jemně červenou barvu, trochu pálí, ale chutná skvěle. Je to takové Staročeské rizoto. Dobrou chuť.
Autor
Mirek