Profiterasy - kompletní realizace teras

Reklama

Skotská vejce s uzenou treskou a kari majonézou

Suroviny

uzené filety z tresky, rybí filé, smetana ke šlehání, zakysaná smetana, majonéza, mandlové čatní, vajíčka, citrón, mléko, máslo, strouhanka, hladká mouka, cibule, kari koření, sůl, pepř

Postup

Vejce dáme uvařit natvrdo. Rybí filé dáme do mixéru a mixujeme s větším množstvím soli. Přidáme vaječný bílek, trochu másla, smetanu ke šlehání, citrónovou šťávu a pepř. Mixováním musí vzniknout hustá hmota. Filety z uzené tresky přelijeme vařícím mlékem a necháme vychladnout. Filety vyjmeme a dobře osušíme.Rozdělíme na malé kousky a přidáme do vzniklé hmoty z rozmixovaného rybího filé. Vše dáme do ledničky vychladit. Uvařená vejce obalíme ve hmotě z rybího filé. Postupujeme tak, že na střed potravinářské fólie dáme přiměřené množství hmoty a překryjeme další vrstvou fólie. Mírným tlakem dlaně vytvoříme asi 1cm silnou vrstvu. Horní fólii odstraníme a do středu položíme vařené oloupané vejce. Pomocí spodní fólie vytvoříme tvar vejce. Fólii zatím neodstraňujeme a dáme opět vychladit do ledničky. Ztuhlá vejce zbavíme fólie a obalíme je v klasickém trojobalu z hladké mouky, vajíčka a strouhanky. Tak učiníme dvakrát za sebou. Hotová vejce uložíme opět do chladničky asi na 2-3 hodiny. Na závěr vysmažujeme v rozpáleném oleji 175 - 180°C asi 5-6 minut. Vysmažená vejce necháme chvilku odpočinout a pak je rozkrojíme na půl a podáváme s kari majonézou, kterou si připravíme z jemně nakrájené cibulky dobře orestované na trošce másla. Přidáme polévkovou lžíci kari koření a necháme asi ještě 5 minut na mírném ohni aby pustila šťávu. Po vychladnutí vše přidáme do majonézy smíchané se stejným množstvím zakysané smetany. Dobře zamícháme a přidáme ještě mandlové čatní a citrónovou šťávu.

Autor

Jindřiška

Zpět na předchozí­ stránku

Náš tip

easyCOOK pro / SMART kuchyňský robot

Multifunkční kuchyňský robot SOGO SS-14565 je skvělý pomocník do kuchyně. Potřebujete mixér, strouhač, sekáček, mlýnek na maso, parní hrnec, polévkovar, šlehač či hnětač těsta? 

 

PŘIKRÝVKA CAMEL – TERMOREGULAČNÍ

Přikrývka Camel zajišťuje klidný spánek bez teplotních výkyvů. Kolekce Camel má díky velbloudí srsti vynikající termostatické vlastnosti – v létě příjemně chladí a v zimě spolehlivě zahřeje.

 

VÁNOČNÍ VĚNCE A GIRLANDY

Vyzdobte si domácnost umělými vánočními věnci a girlandami FLORUM. Dokonalá imitace živých věnců a girland, která skvěle vypadá, je neopadavá a stále zelená.

 

MATRACE STORE – VŠE PRO ZDRAVÉ SPANÍ

Specializovaný eshop na matrace, rošty do postele, chrániče, anatomické polštáře a postele. Odborně poradíme při výběru správné matrace pro Vás. Nyní akce „matrace doprava zdarma“!

 

POSTEL Z MASIVU

Postel z masivního dubu JESSIE splní nejpřísnější nároky na retro design a moderní funkčnost ložnice z masivního dřeva. Právě díky tomuto materiálu je rám celé postele stabilní.

 

Olivová servírovací prkénka

Servírovací kuchyňská prkénka z olivového dřeva. Široký výběr prkének s  nádhernou kresbou dřeva. Ruční výroba z dílny italského řemeslníka. 

 

Reklama

Reklama

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.