Profiterasy - kompletní realizace teras

Reklama

Dvouposchoďový švestkový dort se šlehačkou a slivovicí

Suroviny

5 vajec, 160g cukru, 75g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu, 3 plátky bílé želatiny, 2 lžíce slivovice, 450g smetany na šlehání, 2 balíčky vanilkového cukru, 2 švestkové kompoty (po 720 ml) bez pecek, 2 balíčky červené dortové polevy, 1/4l červeného rybízového džusu, 50g červeného želé, 1-2 lžičky moučkového cukru

Postup

Z bílků a 3 lžic vody ušleháme tuhý sníh, postupně přisypeme 100g cukru. Po jednom přimícháme žloutky, smícháme sypké složky: mouku, škrob a prášek do pečiva a prosijeme je do sněhu. Hmotu nalijeme do dortové formy, které je vymazaná jen na dně a uhladíme. Pečeme v předehřáté formě 25-30 minut. Necháme zchladnout, želatinu namočíme. Z piškotového korpusu odřízneme vrchní třetinu a rozkrájíme ji na 16 kousků. Spodní část korpusu položíme do dortového kruhu. Želatinu, vymačkáme, rozpustíme a smícháme se slivovicí. Ušleháme 250g smetany s 1 lžící cukru a 1 balíčkem vanilkového cukru, přimícháme želatinu. Šlehačku rozetřeme na spodní část dortu. Švestky necháme okapat a poklademe jimi vrstvu šlehačky. Smícháme dortovou polevu se zbylým cukrem a rozmícháme 1/4l studené vody s nektarem, povaříme. Asi na 2 minuty odstavíme. Polevou přelijeme švestky. Dort necháme stát 4 hodiny v chladu. Rozehřejeme želé a dáme ho do mikrotenového sáčku, odstřihneme růžek, ozdobíme jím kousky nakrájené z vrchní třetiny korpusu. Necháme ztuhnout, posypeme moučkovým cukrem. Ušleháme zbylou smetanu s vanilkovým cukrem. Ozdobíme šlehačkou a navrch položíme připravené kousky se želé.

Autor

Jindřiška

Zpět na předchozí­ stránku

Náš tip

Terakotový pomalý hrnec JATA JEOL2145

Užijte si chutné a pomalé vaření v pomalém hrnci JATA JEOL2145. Jednoduše zvládnete zdravě připravit pokrm pro 5 až 6 osob. Zvládne přípravu jídla na nízkou i vysokou teplotu, i udržování teploty vařeného jídla.

 

Přikrývka s odvodem vlhkosti

Materiálové složení přikrývky má schopnost udržet vlhkost lůžka na optimální úrovni. Duté vlákno Cirrus od irské firmy Wellman spojuje výhody přírodních a syntetických vláken – měkkost, objemnost, odolnost se schopností vázat vodu a odvádět ji do okolního prostředí.

 

UMĚLÉ VÁNOČNÍ STROMKY FLORUM

Umělé vánoční stromky FLORUM jsou dokonalou imitací živých vánočních stromků - jsou krásné, neopadávají a vypadají jako živé.

 

MATRACE STORE – VŠE PRO ZDRAVÉ SPANÍ

Specializovaný eshop na matrace, rošty do postele, chrániče, anatomické polštáře a postele. Odborně poradíme při výběru správné matrace pro Vás. Nyní akce „matrace doprava zdarma“!

 

POSTEL Z MASIVU

Postel z masivního dubu JESSIE splní nejpřísnější nároky na retro design a moderní funkčnost ložnice z masivního dřeva. Právě díky tomuto materiálu je rám celé postele stabilní.

 

Olivová servírovací prkénka

Servírovací kuchyňská prkénka z olivového dřeva. Široký výběr prkének s  nádhernou kresbou dřeva. Ruční výroba z dílny italského řemeslníka. 

 

Reklama

Reklama

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.