Imuno H2 vodíkový inhalátor

Reklama

Hovězí dušené na víně se zeleninou

Suroviny

hovězí zadní, olej, bílé víno, česnek, cibule, hovězí vývar, mladá cuketa, červená paprika, zelená paprika, lilek, bramborové knedlíky v prášku, konzervovaná rajská jablíčka, hladká mouka, tučný tvaroh nebo lučina, máslo, provensálské koření, čerstvá bazalka, čerstvá zelená petrželka, cayenský pepř, mletý černý pepř, sůl

Postup

Hovězí maso opláchneme, osušíme, nasolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm ze všech stran opečeme. Oloupeme cibuli a česnek, obojí rozkrájíme na čtvrtky a přidáme opékat k masu. Podlijeme hovězím vývarem a bílým vínem. Pod poklicí dusíme na mírném ohni asi jednu hodinu. Mezitím očistíme papriky, zbavíme je semínek a nakrájíme na větší kostky. Cuketu a lilek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Po jedné hodině dušení přidáme takto připravenou zeleninu do kastrolu k masu a ještě alespoň půl hodiny dusíme. Opereme čerstvou bazalku, několik snítek dáme stranou na ozdobení a zbytek jemně nasekáme. Směs na bramborové knedlíky promícháme s posekanou bazalkou, zalijeme vodou a zaděláme podle návodu na obalu. Z takto připraveného těsta vytvoříme malé kulaté knedlíčky, které vaříme ve vroucí osolené vodě tak dlouho, dokud nevyplavou na povrch. Rajská jablíčka slijeme, necháme na sítku důkladně okapat a nahrubo je pokrájíme. Z kastrolu vyjmeme měkké maso a zeleninu. Do výpeku dáme pokrájená rajská jablíčka, provensálské koření a omytou, hrubě posekanou petrželku. Krátce podusíme , vmícháme tvaroh a necháme jej roztavit. Z mouky a másla si připravíme světlou jíšku a za stálého míchání omáčku zahustíme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Hovězí maso nakrájíme na plátky, obložíme dušenou zeleninou a knedlíčky. Přelijeme omáčkou a zdobíme snítkou čerstvé bazalky.

Autor

Jindřiška

Zpět na předchozí­ stránku

Náš tip

Aku vyvětvovací pila a plotostřih

Husqvarna 120i. Vyvětvovací pila a plotostřih s dosahem až 4 metry s výkonem benzinového stroje.

 

MARKÝZY WEINOR

Nekompromisně čistý design a kvalita markýz od top německého výrobce Weinor.

 

PLASTOVÉ VYVÝŠENÉ ZÁHONY Z „TRAPLASTU“

Hlavní výhodou vyvýšených záhonů je jejich výška a také bezúdržbovost. Při sázení, okopávání, trhání plevele nebo sklizni se nemusíte ohýbat, dřepět nebo dokonce klečet. Vyvýšený záhon v několika provedeních.

 

Umělé květiny FLORUM

S našimi umělými květinami si nemusíte dělat žádnou starost, umělé květiny jsou velmi nenáročné na údržbu a dokonale imitují živé květiny.

 

MAMUT GLUE MULTI

Na MAMUT GLUE Multi je nejlepší jeho všestrannost. Lepí a tmelí totiž zároveň. A také díky tomu šetří váš čas i náklady.

 

MULTIFUNKČNÍ ZAHRADNÍ TYČ

Multifunkční tyče jsou kouzelným a praktickým doplňkem Vašich relaxačních a pěstebních ploch. Nejčastěji se používá jako stojan na krmítko, ptačí budku nebo pro maketu havrana, který plaší ptactvo od vašich ovocných stromů a keřů.

 

Olivová servírovací prkénka

Servírovací kuchyňská prkénka z olivového dřeva. Široký výběr prkének s  nádhernou kresbou dřeva. Ruční výroba z dílny italského řemeslníka. 

 

Reklama

Reklama

Partnerské weby

Reklama

Další zajímavé magazíny ...

Světadíly.cz

Světadíly

Portál do světa cestování. Každý den nové články, tipy na cesty, recenze, fotografie. Nabídka zájezdů a ubytování po cecelém světě

TureckoDovolená.eu

Dovolená v Turecku

Poznejte barvy a krásy Turecka s naším průvodcem pro cestovatele.

GolfovýMagazín.cz

Golfový magazín

Online golfové statistiky, rady a tipy pro zlepšení hry, objevte s námi kouzlo golfu!

Rudé-Moře.com

Rudé moře

Vše o rudém moři, fauna a flóra, oblíbená letoviska a potápěčské lokality.

ŘeckoZájezdy.cz

Řecko zájezdy

Stránky zaměřené na Řecko a řecké ostrovy. Zajímavé tipy a informace pro cestovatele.