Plněná jablka
Suroviny
jablka, citrónová šťáva, brusinková zavařenina, vlašské ořechy, skořicový cukr, krupicový cukr
Postup
Pečlivě omytým jablkům odkrojíme horní část se stopkou jako pokličku a pomocí malé lžičky vydlabeme jádřinec a trochu dřeně. Pozor abychom neporušili dno s bubákem. Na náplň rozetřeme brusinkovou zavařeninu s posekanými jádry vlašských ořechů, zakápneme citrónovou šťávou, mírně přisladíme a naplníme dutiny jablek. Troubu předehřejeme na 200°C. Jablíčka postavíme vedle sebe do menšího pekáčku. Pečeme je asi 10-15 minut, až začnou pouštět šťávu a trochu se scvrkávat. Asi tři minuty před koncem pečení je ještě posypeme skořicovým cukrem, který necháme rozpéct a zkaramelizovat.
Autor
Jindřiška