Scheilin puding
Suroviny
čerstvé broskve, máslo, cukr, vejce, polohrubá mouka, prášek do pečiva, čerstvá vanilka, vanilkový puding, sůl
Postup
Broskve rozdělíme na poloviny a vyjmeme pecku. Vložíme do hrnce spolu se čtyřmi vrchovatými lžícemi cukru a stejným množstvím vody, přidáme vanilku a zvolna vaříme až vznikne sirup. Z 1/2 másla, 125gr.cukru, 125gr.mouky a dvou vajec připravíme těsto na piškot, do kterého ještě přidáme prášek do pečiva a špetku soli. Zapékací formu dobře vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Vlijeme do ní vařené broskve spolu se sirupem. Broskve porovnáme a přidáme všude kolem připravené piškotové těsto. Nezahlazujeme! Dáme péci do trouby 180°C na 45 minut a podáváme přelité vanilkovým pudingem.
Autor
Jindřiška