Pstruh na estragonu
Suroviny
pstruh, zelené cibulky, čerstvý estragon, mrkev, cuketa, kedlubna, bylinková sůl, olej, sladká smetana, sůl
Postup
Vykuchaného a očištěného pstruha uvnitř i zvenčí důkladně okořeníme bylinkovou solí. Zelenou mladou cibulku nasekáme nadrobno a smícháme ji s lístky estragonu. Touto směsí rybu opět potřeme. Alobal lehce vytřeme olejem a pstruha na něm dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Očištěnou mrkev, cuketu a kedlubnu nakrájíme na tenké nudličky a v mírně osolené vodě blanšírujeme. K hotové zelenině přidáme několik lístků čerstvého estragonu a sladkou smetanu. Upečeného pstruha servírujeme na takto připravené zelenině, jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Autor
Jindřiška