Smažený ananas
Suroviny
konzerva ananasových plátků, vejce, lískové oříšky, olej, med, bílé víno, citrón, čerstvá meduňka
Postup
Plátky ananasu dáme na síto dobře okapat. V hlubokém talíři si rozšleháme vajíčko. Na druhý talíř si připravíme mleté lískové oříšky. Okapaný ananas nejprve obalíme ve vajíčku a potom v oříškách. Na pánvi zahřejeme olej, na kterém obalený ananas postupně po obou stranách dozlatova opékáme. Osmažené plátky ananasu udržujeme stále teplé. Vaječné žloutky, bílé víno a med dáme do kastrůlku a všechny přísady zahříváme ve vodní lázni. Potom je šlehačem šleháme tak dlouho, až hmota zhoustne. Nakonec do omáčky vmícháme citrónovou šťávu. Podáváme vždy dvě kolečka smaženého ananasu přelitá omáčkou a zdobená snítkou čerstvé meduňky.
Autor
Jindřiška