Kuřecí plátky s mrkví a bramborami
Suroviny
2-3 lžíce oleje, 4 kuřecí plátky, sůl, pepř, 1 cibuli, 500g brambor, 350g mrkve, 1/4 l zeleninového vývaru z kostky, 100ml suššího bílého vína, 1 svazek naťové cibulky
Postup
Na pánvi rozehřejeme olej a kuřecí plátky v něm z obou stran opečeme dozlatova. Maso okořeníme podle chuti solí a pepřem a vyjmeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Oloupané brambory opereme a nakrájíme na plátky. Očistíme mrkev, opereme a nakrájíme ji na stejně velká kolečka. Cibuli osmažíme v horké vypečené šťávě z masa, pak přidáme mrkev i brambory a přibližně 2 minuty společně podusíme. Dochutíme solí a pepřem. Zeleninu pak zředíme vývarem a bílým vínem. Na ni dáme maso a dusíme dalších 10-12 minut. Naťovou cibulku nakrájíme na stejně velké kousky a přibližně 5 minut před koncem dušení přidáme k ostatní zelenině.
Autor
Jindřiška