Smažené cibulové kroužky v pivním těstíčku
Suroviny
větší cibule, hladká mouka, pivo, mléko, vejce, brambory, pórek, máslo, olej, bílý pepř, sůl
Postup
Cibuli pečlivě oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, které opatrně rozebereme na jednotlivé kroužky. Do misky nalijeme pivo a mléko, přidáme hladkou mouku, vaječné žloutky a sůl. Vidličkou rozmícháme na hladké těstíčko. Z vaječných bílků ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těstíčka. Brambory oloupeme, pokrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pórek očistíme, nakrájíme ho na slabá kolečka a na rozpáleném másle krátce osmahneme. Brambory slijeme a přidáme k nim opečený pórek. Rozmačkáme šťouchadlem . Podle potřeby přidáme trochu teplého mléka. Nakonec dochutíme pepřem a solí. Cibulové kroužky namáčíme v těstíčku a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové kroužky necháme vždy na papírovém ubrousku okapat.
Autor
Jindřiška