Celozrnné těstoviny s celerem
Suroviny
celer, celozrnné nudle, slunečnicový olej, cibule, česnek, olivový olej, pasírovaná rajčata, smetana, muškátový oříšek, parmazán, pepř, sůl
Postup
Celer oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké nudličky a dozlatova opečeme na rozpáleném slunečnicovém oleji. Poté ho vyjmeme a odložíme stranou. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli jemně nasekáme, česnek nakrájíme na tenké plátky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli na něm zesklovatíme. Přidáme pasírovaná rajčata a plátky česneku. Necháme přejít varem. Na mírném ohni dusíme asi 8 minut. Vmícháme smetanu a dusíme ještě asi dvě minuty. Osolíme, opepříme a dochutíme strouhaným muškátovým oříškem. Nudle uvaříme podle návodu a scedíme. Rozdělíme na talíře, přelijeme rajskou omáčkou, posypeme opečeným celerem a strouhaným parmazánem.
Autor
Jindřiška