Thajská zelená rýže
Suroviny
rýže, kokosová pasta, česnek, cibule, kešu oříšky, mražený hrášek, chilli, zázvor, čerstvý koriandr, celá skořice, celý pepř, olej, limetková šťáva, sůl
Postup
Kokosovou pastu rozpustíme ve vařící vodě. V mixéru smícháme vzniklou hmotu s utřeným česnekem, chilli, zázvorem a stonkem koriandru rozsekaným na kašičku. Na pánvi s rozpáleným olejem osmahneme kešu oříšky, celý pepř a celou skořici. Vše smažíme do zlatohněda, nakonec přidáme posekanou cibuli a přisypeme rýži. Vaříme asi tři minuty. Přilijeme kokosovou kaši a vaříme ještě další tři minuty. Do směsi přidáme mražený hrášek, přilijeme vařící vodu a vaříme dokud není rýže měkká. Dochutíme solí. Po uvaření necháme chvilku odpočinout. Podáváme pokapané limetkovou šťávou a zdobené lístky čerstvého koriandru.
Autor
Jindřiška