Rizoto Carbonara
Suroviny
rýže, slanina, vejce, tvrdý sýr, zakysaná smetana, cibule, zeleninový vývar, sůl
Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme na suché pánvi. Potom ji stáhneme z ohně a přesypeme na talíř. Na stejné pánvi osmahneme drobně pokrájenou cibuli. Slaninu k ní přisypeme a vše dobře promícháme. Přidáme rýži, vše znovu promícháme, až se všechna zrnka rýže promastí tukem. Ochutíme mletým pepřem. Obsah pánve přelijeme zeleninovým vývarem. Rychle uvedeme do varu a vše přelijeme do vyhřáté zapékací misky. Dáme do středně vyhřáté trouby a necháme asi 20 minut zapékat. Potom přidáme nastrouhaný tvrdý sýr a necháme ještě 15 minut zapékat. Nakonec smícháme celá vejce se dvěma žloutky a lžící zakysané smetany, vše nalijeme do rizota a necháme pár minut dopéct.
Autor
Jindřiška