Mrkvové kari s máslovou rýží
Suroviny
mladé mrkve, rýže, vývar, rozinky, sherry, cibule, máslo, loupané mandle, slunečnicová semínka, kari, pepř, sůl
Postup
Rýži vaříme ve vývaru na mírném ohni, přikrytou asi 20 minut. Mezitím namočíme rozinky na 10 minut do sherry. Oškrábanou mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Podlijeme zbylým vývarem a dusíme na velmi mírném ohni asi 5 minut. Oloupanou cibuli pokrájíme na drobné kostičky a necháme na rozpuštěném másle zesklovatět. Přidáme okapané rozinky spolu s oloupanými mandlemi a slunečnicovými semínky a krátce vše osmahneme. Ochutíme pepřem, solí a kari. Přidáme dušenou mrkev a zalijeme sherry, které zbylo z rozinek. Společně ještě dusíme na mírném ohni asi 10 minut.
Autor
Jindřiška