Rizoto se ztraceným vejcem
Suroviny
rýže, vývar, ztracená vejce, pórek, parmazán, máslo, olivový olej, sůl, pepř, čerstvé bylinky
Postup
Rýži dáme péci. Místo vody použijeme dobrý vývar. Upečenou rýži smícháme s pórkem, který jsme jemně nakrájeli a lehce osmahli na másle spolu s olivovým olejem. Do rizota vmícháme nastrouhaný parmazán a tím rizoto zahustíme, osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme nakrájené bylinky (zelená petržel, řapíkatý celer, pažitka, kerblík). Podáváme v miskách. Na dno každé misky dáme trochu rizota a to vložíme teplé ztracené vejce a misku doplníme zase rizotem. Na vrch poklademe slabé plátky parmazánu a dáme na pár vteřin pod gril, aby se sýr roztekl. Pro zlepšení ještě zakápneme olivovým olejem a podáváme nejlépe s topinkami z bílého pečiva.
Autor
Jindřiška