Plněné kalamáry
Suroviny
1kg kalamár (olihní), 6 paprik různé barvy, 6 rajčat, 2 cibule, 3 druhy listových salátů, nať z velké petržele, 4 stroužky česneku, svazek čerstvých bylinek (bazalka, majoránka, estragon, rozmarýn), 5 lžic olivového oleje, několik kapek tabasca, mletý pepř, sůl
Postup
Z kalamár odřízneme hlavy, orestujeme je na olivovém oleji, aby zkřehly a nakrájíme na drobné kousky. Papriky, rajčata a cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na oleji. Přidáme část rozetřeného česneku, tabasco, osolíme, opepříme a promícháme s připravenými nakrájenými hlavami. Touto směsí naplníme těla kalamárů. Z nasekaných čerstvých bylinek a petrželové natě, zbylého česneku a olivového oleje připravíme směs, kterou naplněné kalamáry potřeme a necháme zapéct při 180°C 5-8 minut. Podáváme na hnízdě ze tří druhů salátů. Vhodnou přílohou je divoká rýže.
Autor
Jindřiška