Pikantní vepřová pečeně
Suroviny
80dkg vepřové pečeně s kostmi, 3 cibule, 4 stroužky česneku, 1/2 lžičky pepře, tymián, 1/4 lžičky mletého nového koření, drcený kmín, sůl, citronová šťáva
Postup
Maso odkrojíme částečně od kosti. Větší cibuli a česnek jemně nastrouháme, promícháme s ostatním kořením, se solí a citronovou šťávou. Směsí potřeme maso a necháme 12 hodin odležet v chladničce. Maso vložíme do pekáče, obložíme nakrájenou cibulí, podlijeme vodou a pečeme přikryté. Při pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podleváme vodou. Při dopékání sejmeme vrchní díl pekáče, aby maso zčervenalo. Měkké maso rozdělíme na porce, obložíme různými druhy zeleniny.
Autor
Jindřiška