Karbanátky ve smetanové omáčce
Suroviny
400g mletého masa, 1/8l smetany, 1 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce strouhanky, sůl, bílý pepř
Omáčka: 1 lžíce hladké mouky, 1/4l kyselé smetany, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžíce sekané petrželky
Postup
Do mletého masa vpracujeme smetanu, strouhanku, sekanou petrželku, případně i nastrouhanou cibuli, osolíme, opepříme. Z připravené hmoty lžící vykrojíme 8 kousků a navlhčenou rukou je vytvarujeme. Na pánvi zpěníme máslo, karbanátky na něm opečeme, vyjmeme a uložíme na talíř. Dopečené být nemusí, dojdou v omáčce. Do vypečeného tuku vysypeme mouku, přidáme papriku, dobře zamícháme a nalijeme kyselou smetanu. Necháme přejít varem a podle chuti osolíme a opepříme. Mleté řízky vložíme do omáčky a na mírném ohni podusíme. Hotové ozdobíme petrželkou.
Autor
Jindřiška