Opilé kuře
Suroviny
500g vykostěného kuřecího masa, šalotka, vejce, 1cl brandy, 2 stroužky česneku, 2 lžíce nastrouhaného zázvoru (nebo lžíce mletého), 1/2 lžičky hnědého cukru, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/4 lžičky mletého koriandru, 60g kukuřičné moučky, lžíce sojové omáčky, 6 lžic oleje, sůl
Postup
V misce rozmícháme 2 lžíce oleje, sojovou omáčku, koření, brandy, cukr, zázvor, nasekanou šalotku a prolisovaný česnek. V této směsi smočíme na kostičky nakrájené osolené kuřecí maso a hodinu necháme uležet zakryté v chladničce. Poté kuřecí maso obalíme v rozšlehaném vejci a v kukuřičné moučce a ve zbývajícím množství oleje osmahneme na mírném plameni po všech stranách dozlatova. Osmažené kousky klademe na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku. Podáváme s dušenou zeleninou a bramborami nebo bramborovou kaší.
Autor
Jindřiška