Těstoviny zapečené s feferonkami
Suroviny
250g těstovin (nudle), 3 feferonky, sůl, stroužek česneku, cibuli, 200g šunky, 6 lžic olivového oleje, 2 lžíce mouky, 200ml masového vývaru, 150g zakysané smetany, 150ml mléka, pepř, 500g rajčat, 100g zelených oliv bez pecek, 50g ementálu, pažitka
Postup
Nudle uvaříme v osolené vodě, feferonky nakrájíme na kroužky, cibuli najemno, česnek a šunku na nudličky. Cibuli a česnek opečeme v oleji, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem. Přimícháme smetanu a mléko, řádně osolíme a opepříme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostičky, olivy rozčtvrtíme, sýr nastrouháme. Nudle smícháme s přísadami, dáme do vymazané formy, posypeme sýrem a pečeme 30 minut při teplotě 200°C. Sypeme pažitkou.
Autor
Jindřiška