Kuřecí řízky zapečené
Suroviny
4 řízky z kuřecích prsíček, sůl, lžíce másla, 3 lžíce oleje, 4 plátky šunky, cibule, lžička mleté papriky, 8 středních žampionů, 1/2 lžičky kari koření, 1/4l šlehačky, 4 lžíce nastrouhaného ementálu nebo eidamu, petrželka
Postup
Řízky naklepeme, osolíme a na rozehřátém másle s olejem smažíme po obou stranách dočervena (ne prudce). Pak řízky vyjmeme, do tuku vložíme plátek šunky a rovněž osmahneme. Šunku vyndáme a necháme i s řízky v teple. Do tuku vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, chvíli ji podusíme, přidáme na silné plátky nakrájené žampiony, mírně je osolíme a rovněž dusíme, až se tekutina vydusí na tuk. Pak přidáme lžičku papriky a na tuku i se žampiony ji krátce promícháme, aby se rozpustila. V zapékací misce rozložíme kuřecí řízky, posypeme je trochou kari, přidáme šunku, dušené žampióny, vše zalijeme šlehačkou a v předehřáté troubě zapékáme. Ke konci pečení posypeme sýrem.
Autor
Jindřiška