Kuřecí řízky se smetanovými bramborami
Suroviny
6 kuřecích řízků, 2kg brambor, 2 velké cibule, 2 zelené papriky, sůl, pepř, mletá paprika, tuk, smetana na šlehání (dle chuti 250-500ml)
Postup
Na vymaštěný pekáč položíme vrstvu na kolečka nakrájených syrových brambor a posolíme. Na vrstvu brambor rozložíme 3 mírně osolené, opepřené a opaprikované kuřecí řízky a přes ně na kolečka nakrájenou cibuli a nakrájenou syrovou papriku. Přes to položíme další vrstvu nakrájených brambor a vše opakujeme ve stejném pořadí. Přes tuto druhou vrstvu položíme třetí vrstvu brambor a dáme do předehřáté trouby (cca 200°C) zapéct. Když je maso měkké (zkusíme vidlicí) a brambory mají opečenou vrstvu, zalejeme vše smetanou a necháme ještě chvilku dopéct. Aby nebyly brambory příliš suché můžeme před zalitím smetanou nechat na brambory rozpustit trošku másla.
Autor
Jindřiška