Kuřecí rizoto
Suroviny
malé kuře, sůl, mletý pepř, cibule, 40g sádla, drůbeží vývar, 50g mrkve, 100g loupaného zeleného hrášku, 300g rýže, malý květák, 70g růžičkové kapusty
Postup
Očištěné a omyté kuře nakrájíme na menší kousky, vykostíme, osolíme a okořeníme mletým pepřem. V rozehřátém sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme připravené maso z kuřete, opečeme, podlijeme drůbežím vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, vyloupaný zelený hrášek a znovu podusíme. Později přidáme rýži, zalijeme horkým vývarem, promícháme a udusíme do měkka. Očištěný květák a růžičkovou kapustu uvaříme zvlášť v osolené vodě, scedíme, přidáme ke kuřeti a všechno zlehka promícháme. Podáváme se zeleninovým salátem.
Autor
Jindřiška