Plněný zelný list na kyselém zelí
Suroviny
8 velkých zelných listů, 60g prorostlé slaniny, 1 oloupaná cibule, 1 lusk červené papriky, 75g dlouhozrnné rýže, 1/2l vývaru, 200g mletého masa, 1 vejce, sůl a pepř, 1/4 lžičky majoránky, 1 lžíce sladké papriky, 400g kyselého zelí, 1 vejce, 1 lžíce sádla, 2 lžíce kečupu
Postup
Velkou hlávku zelí 5 minut vaříme. Odloupneme 8 listů a seřízneme naplocho žebra. Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky, osmahneme, zalijeme vývarem a rýží v něm 15 minut duste. Paprikový lusk nakrájíme na menší kostičky. Smícháme s mletým masem, vejcem a rýží, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a paprikou. Naplníme vychladlé zelné listy, svineme je na obou stranách ohneme. Sádlo rozpustíme na mírném ohni. Na kyselé zelí položte zelné závitky, zbývající vývar a kečup rozmícháme a přilijeme. Dusíme přikryté.
Autor
Jindřiška