Plněná vepřová roláda
Suroviny
800g bůčku bez kostí a kůže, 1 lžička soli, trochu pepře, 2 jablka, 12 vypeckovaných švestek, 2 lžíce oleje, 1/4 l masového vývaru, 150g smetanového jogurtu, 2 lžičky solamylu
Postup
Plát masa potřeme solí a pepřem. Jablka oloupeme a rozkrájíme nadrobno. Švestky nakrájíme na nudličky. Ovoce položíme na maso a srolujeme, pevně omotáme nití a zavážeme. Olej na pekáči silně zahřejeme, malou roládu osmahneme a necháme s trochou vývaru dusit do měkka. Přilijeme postupně zbývající vývar, posledních 30 minut pečení podléváme častěji šťávou. Nakonec pečeme 10 minut v odkryté nádobě. Pečeni položíme na podnos a přikryjeme. Jogurt a solamyl zamícháme do šťávy a necháme vzkypět, pak omáčku dochutíme.
Autor
Jindřiška