Kavkazské kuře s rýží
Suroviny
kuře, 100g rýže, 100g dužniny z dýně, 2 cibule, mrkev, stonek řapíkatého celeru, kyselá okurka, 4 lžíce kysané smetany, olej, bobkový list, špetka sušeného fenyklu, mletý pepř, sůl
Postup
Omyté, na 4 díly rozporcované a osolené kuře osmahneme ze všech stran v hrnci na zahřátém oleji. Přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou zeleninu, propláchnutou rýži, nakrájenou dýni, fenykl a bobkový list, přilijeme 1l vody, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 90 minut doměkka. Před podáváním vmícháme do kuřete s rýží a zeleninou smetanu a nadrobno nakrájenou kyselou okurku.
Autor
Jindřiška