Pikantní kotlík s vepřovým masem
Suroviny
500g vepřové kýty, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce oleje, mletý pepř a tymián, 2 cibule, 1 jablko, 1 lusk červené papriky, sůl, 1/4l bílého vína, 2 lžíce sekané petrželky
Postup
Maso nakrájené na kostky. Sojovou omáčku rozkvedláme s olejem, přidáme pepř a jemně nadrcený tymián. Promícháme s masem, necháme krátce proležet. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, na pánvi opečeme cibulku dozlatova, přidáme maso a za stálého míchání opékáme 2 minuty. Přilijeme víno a za mírné teploty dusíme asi 10 minut. Než se maso podusí, oloupeme jablko a rozkrájíme na kostičky, paprikový lusk nakrájíme na tenké proužky. Obojí přidáme k masu a asi 5 minut před dovařením jídle. Paprika se nesmí rozvařit, má jenom změknout. Kotlík osolíme, dobře promícháme a dochutíme a posypeme sekanou petrželkou.
Autor
Jindřiška