Hubovec
Suroviny
krupice, 1l mléka, hrst sušených hub, 650g vepřového masa, 4 žemle nebo rohlíky, 2 střední cibule, pepř, sůl, utřený česnek, nové koření tlučené, badián tlučený, 2 hřebíčky, kmín, muškátový oříšek strouhaný, 2-3 vejce
Postup
Uvaříme hustou krupicovou kaši z 0,5l mléka. Dobře uvaříme asi 2 hrstě sušených hub (necháme je předem asi na 1 hodinu v mléce nabobtnat), scedíme je a umeleme. Vodu z hub schováme. Upečeme vepřové maso, nejlépe krkovičku. Nakrájíme ji na menší kostky a pečeme v pekáči. Žemli nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nasekáme a osmahneme do zlatova. Kaši, rohlíky, houby, maso smícháme, přidáme osmaženou cibulku a okořeníme - pepř, sůl, utřený česnek, nové koření, badián, 2 hřebíčky a kmín - vše tlučené v hmoždíři, maličko strouhaného muškátového oříšku a syrová vejce. Vše dobře promícháme a přidáme tolik vody z hub, abychom vytvořili středně hustou kaši, rozprostřeme ji na pekáč na výpek z masa, povrch uhladíme a v troubě pečeme zpočátku zlehka, ke konci prudčeji (aby byla pěkná kůrka).
Autor
Jindřiška