Bramborové švestkové knedlíky
Suroviny
600g brambor, lžíce másla, vejce, sůl, 200g hrubé mouky, mléko, švestky, máslo na polití, mák, moučkový cukr
Postup
Brambory si uvaříme o den dříve. Před přípravou je oloupeme a nastrouháme. Přidáme lžíci rozpuštěného másla, vejce, trochu soli, mouku, podle potřeby mléko. Vypracujeme tužší těsto a necháme půl hodiny stát. Pak těsto vyválíme na placku na vále vysypaném moukou, nakrájíme na čtverce, do každého zabalíme jednu švestku, vložíme do vařící osolené vody a vaříme 6-7 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme, propíchneme těsto vidličkou, dáme na talíře a posypeme mletým mákem s cukrem a poléváme rozpuštěným máslem.
Autor
Jindřiška