Boršč
Suroviny
200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny, 300 g zelí (kysané nebo sterilované), 200 g červené řepy, ocet, bobkový list, několik kuliček pepře a nového koření, 100 g párků, šálek kysané smetany
Postup
Hovězí maso nakrájíme na malé kostky a vložíme do dvou litrů studené vody. Vaříme do poloměka, pak přidáme na kostičky nakrájené vepřové maso. Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky a přidáme k téměř měkkému masu. Po chvíli přidáme nadrobno nakrájené zelí a nakrájenou červenou řepu. Vše dovaříme doměka. V malém množství vody povaříme koření a vlijeme do polévky. Nakonec přidáme na plátky nakrájený párek. Při podávání podle chuti okyselíme a přidáme lžíci kysané smetany.
Autor
Jindřiška